Евродепутатите от комисията по обществено здраве разискваха ефикасността на ваксините с представители на Европейския

...
Евродепутатите от комисията по обществено здраве разискваха ефикасността на ваксините с представители на Европейския
Коментари Харесай

В ЕС са регистрирани три мутации на коронавируса

Евродепутатите от комисията по публично здраве разискваха ефикасността на ваксините с представители на Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите, Европейската организация по лекарствата и Световната здравна организация.

Д-р Бруно Чианчио от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите изясни, че сега в Европейски Съюз са регистрирани три съществени разновидности на вируса. Има доказани 24 000 случая на английския вид в 28 страни от Европейски Съюз и Европейската икономическа зона, 900 случая в 18 страни с южноафриканския вид и 200 случая в девет страни с бразилския вид.

Въз основа на това, което сега се знае за тези разновидности, моделите на центъра плануват, че актуалните ограничения и тактиката за имунизация ще продължат да бъдат ефикасни, уточни доктор Чианчио. Той обаче акцентира потребността да се следи разпространяването на новите варианти.

Д-р Марко Кавалери, ръководител на работната група на Европейската организация по медикаментите за COVID-19, съобщи, че организацията следи деликатно тестванията за успеваемостта на имунизациите по отношение на новите варианти.

Той увери, че процесът на утвърждение на ваксини за тях би бил по-бърз: „ Производителите няма да би трябвало да показват цялото досие от нула, а имунизацията ще бъде утвърдена като вид на дозите, получили първичното утвърждение. Това ще спести доста време и ще направи нещата по-чисти и по-гъвкави. “

Катрин О‘Браян от Световната здравна организация посочи потребността от съгласуваност на международно равнище за наблюдаване и оценка на новите разновидности и за резултата от имунизациите. Тя акцентира, че изказванията на управляващите имат значимо значение за доверието на обществото и за противопоставяне на акциите за дезинформация по отношение на имунизациите.

На срещата в понеделник Европейската комисия показа проектите си за Инкубатора HERA. Целта е да се обединят напъните на откривателите, фармацевтичните компании и обществените органи за навременното идентифициране на нови разновидности, бързото утвърждение на ваксини против тях и увеличение на индустриалните мощности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР